Bakmeesters West-Vlaanderen

Chocolade gezond?

28/09/2020

Hoe gezond is chocolade?

 

In de vorm van een sierlijke paashaas of heerlijke praline. Op je boterham of verborgen in een chocoladekoek. Bij je bakmeester in de buurt ben je omringd door chocolade. Het zoete goud… Volgens sommigen een aanslag op de tanden.
Voor anderen een middel om langer te leven. Maar hoe gezond is chocolade nu eigenlijk? Wij proefden én onderzochten. 

 

100% chocola

 

Betekent pure chocolade gezonde chocolade? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de flavonoïden (antioxidanten in de cacao) een bevordelijk effect kennen op je hart en bloedvaten. Het zou zelfs diabetes voorkomen. Oké, ik heb genoeg gehoord. Snel om die pralines! De chocolade van de onderzoeken bevat enorm veel flavonoïden. Hoe hoger het percentage cacao, hoe beter dus. Reden te meer om die bewerkte chocoladerepen in de winkelrekken links te laten liggen. En te gaan voor pure chocoladecreaties  van bij de ambachtelijke bakker dicht bij jou. Opgelet: we kunnen chocolade spijtig genoeg niet als gezond bestempelen. Wel als heerlijk, troostend, verslavend … Te verkrijgen bij de bakmeester bij jouw in de buurt. De glimlach krijg je er gratis bij. 


Bakker in de buurt chocolade

 

Enkele choco-weetjes:

 
  • - Chocola bevat theobromine met een opwekkend effect  heeft. 
  • - In chocola zit ook fenylethylamine. Dankzij deze stof maken je hersenen endorfine aan. Je voelt je gelukkig of zelfs verliefd.
 

Zoetigheden van om de hoek


Voor echte, goeie chocolade ben je steeds welkom bij onze bakmeesters. Meesters van de ambacht die op sierlijke wijze cacao omtoveren tot de heerlijkste zoetigheden.
In alle vormen en maten. Voor groot en klein. 

Vind een bakker in de buurt