Bakmeesters West-Vlaanderen

De oorsprong van de croissant

19/12/2018

Het verhaal achter deze heerlijke halve maan


Iedereen geniet wel eens van een heerlijke croissant op zondagochtend. Het broodje van bladerdeeg in de vorm van een halve maan is een echte ontbijtklassieker.
Van waar komt de naam croissant? En waaraan herken je een echte croissant? We geven graag meer uitleg.
 

Ottomaans ontbijt


De legende gaat dat de croissant haar oorsprong vindt tijdens een oorlog tussen Oostenrijk/Hongarije en de Ottomanen. Om de stad Wenen aan te vallen, groeven de Ottomanen een lange tunnel. Bij toeval kwam deze tunnel uit bij een bakkerij. De bakker alarmeerde de inwoners van de stad en de vijand werd verslagen. Als symbool voor de overwinning, bakte de bakker een brood in de vorm van een halve maan. Waarom precies een halve maan? Om de Ottomanen te treiteren: op hun vlag stond namelijk een halve maan. 

Bakmeesters blog croissants

 

Kwaliteit

 

Hoe herken je een goede, ambachtelijke croissant? Allereerst aan de mooie halvemaan-vorm. Daarnaast zie je bij het doorsnijden de duidelijke bladerdeeg structuur en ruik je ook de heerlijke geur van roomboter. 

Bakmeesters leggen hun ziel en passie in het creëren van ambachtelijke croissants. Spring eens binnen bij een Bakmeester in jouw buurt en geniet van echte croissants.

Vind hier een Bakmeester in de buurt