Bakmeesters West-Vlaanderen

Je brood bewaren, hoe doe je dat nu het best?

02/03/2020
Niet natuurlijk. Je eet het gewoon smakelijk op en koopt ’s anderendaags een kraakvers. Da’s natuurlijk in een ideale wereld. We geven je hier alvast enkele tips mee om je brood langer vers te houden, beter te kunnen bewaren.

Oma knows best. 
Omdat brood al van kleins af aan onlosmakelijk verbonden is met tientallen herinneringen uit mijn kindertijd, denk ik altijd eerst aan oma. Zij bewaarde haar brood in een stoffen zak. Later bewaarde ze brood in de papieren zak, maar wikkelde ze die ook nog eens in een plastic zak voor ze die in de broodtrommel deed.  Liefhebbers van de krokante korst, die bewaren hun brood het best enkel in de papieren zak.

Koelkast of diepvries?
Oma had geen diepvries en in de koelkast zou ze haar brood nooit stoppen. 
Koop je meer dan een brood tegelijk, dan kun je vers brood 2 à 3 maanden bewaren in de diepvries. Op voorwaarde natuurlijk dat je het brood bij thuiskomst direct in de broodzak in de diepvries stopt. Bewaar je je brood per hoeveelheid sneetjes? Kan zeker, maar gebruik dan diepvrieszakjes.
Brood dat je uit de diepvries haalt, ontdooi je het best op kamertemperatuur. Stop het niet in de oven, microgolf of toaster. Deze manieren ontdooien misschien snel, maar doen je brood alle oneer aan. Zonde van de arbeid. Een topproduct om zeep geholpen.

Maar er zijn toch restjes?
Ja, en? Als je dan toch restjes brood over houdt, dan geeft je dat een unieke gelegenheid om eens met je kinderen de keuken in te duiken en je eens aan een heerlijke klassieker als broodpudding of verloren brood te wagen. 

En wie kan je nu beter van antwoord dienen dan de vakman zelf. Vraag je Bakmeester om raad of tips. Hij kent zijn product als geen ander.
Maar wat je ook doet, geniet vooral van het vakmanschap dat dagelijks op jou wacht.
Vind je Bakmeester

Smakelijk.