Bakmeesters West-Vlaanderen

Kersentaart dag: Waarom (niet)?

18/02/2022

Een dag gewijd aan kersentaart? Wie zegt daar nu nee tegen! Deze klassieker onder[BvBⱯWC1]  de taarten smaakt altijd. Deze taart is razend populair in Amerika, waar de “cherry pie” een echte traditie is. Maar hoe komt dat nu? 


President’s Day

 
Ieder jaar vieren de Amerikanen op de derde dinsdag van februari de president. Origineel vierden ze op deze dag de verjaardag van de eerste president van Amerika, George Washington. Hij was jarig op 22 februari. Later werd dit de dag waarop de president in de bloemetjes werd gezet. 
 
Maar wat heeft dat nu met die kersentaart te maken? 
 

Kersenboom uit de jeugd

 
Het verhaal luidt als volgt: Toen George Washington 6 jaar was, kreeg hij een hakbijl van zijn vader. Zoals ieder kind, wou hij deze maar al te graag uitproberen. Zo hakte hij de Engelse kersenboom in de tuin om, tot de boom helemaal dood was. En wat is dan beter dan een lekkere kersentaart te maken van de rijpe kersen van de gesneuvelde boom. 
 
Of dit verhaal helemaal waar is, is vrij onwaarschijnlijk. Maar toch vieren Amerikanen deze dag al 200 jaar met een heerlijke kersentaart. En hebben we een beter excuus nodig om mee te genieten van deze classic?
 

Smullen maar! 

 
Klinkt als een geldige reden voor jou? Of heb je gewoon zin gekregen in een lekkere kersentaart? Spring eens binnen bij jouw Bakmeester in de buurt (link) en vraag naar de kersentaart. Of maak er lekker zelf eentje! 
 
Een toefje slagroom erbij of liever met ijs? Of zelfs met verschillende bessen. Hoe jij hem ook het liefste eet, smakelijk en geniet ervan!