Bakmeesters West-Vlaanderen

Met een gezonde brooddoos weer naar school

31/08/2021
Varieer, verander, verras

Boterhammen zijn nooit saai! Verras jezelf en je kroost regelmatig met een andere soort brood: wit, bruin, meergranen, rogge, volkoren, spelt … Kijk maar eens hoeveel variëteiten jouw Bakmeester in huis heeft. Voor de kleinsten thuis is het fijn wanneer je hun lunch “speciaal” snijdt. Geef hen eens de driehoekige sandwiches mee, snijdt hun bo’kes eens in vierkantjes. Doe eens zot en geef hen eens reepjes mee, of cirkels. De overschotjes hap je ’s morgens zelf lekker weg en voor de kids wordt het middageten een verrassing.
Soorten brood, manieren van snijden is één ding, maar een pistolet, ovenkoek, een wrap … smaakt minstens even hard. 
Onze variëteiten ontdekken?

Varieer ook in het beleg op de boterham. Zorg voor gezond beleg: vlees, vegi of vegan. Zoals jij verkiest. Een plakje tomaat, wat sla en wortelen, mini komkommertjes … Betrek je kinderen in de keuzes van beleg, het stuk fruit dat je meegeeft. Wanneer ze mee hun brooddoos samenstellen, zullen ze die veel sneller leeg weer meebrengen naar huis.

gezonde boterhamdoos met brood, groenten en fruit
Gruwelijk gezond

Gezond lijkt tegenwoordig haast gelijk aan vies en niet lekker. Niks is echter minder waar. Groenten en fruit zijn essentieel in het dieet van kinderen. Snoeptomaatjes, reepjes wortel, komkommertjes, een slaatje. Druiven, aardbeien, braambessen, een handvol noten en rozijntjes … Gezond “snoep” dat niet bol staat van de artificiële suikers die nergens goed voor zijn. Vervang de vruchtensapjes door water. Voeg er desnoods wat gesneden fruit aan toe of een scheutje limoen- of citroensap voor een extra smaakje. Fruitdrankjes bevatten al snel even veel suiker als frisdrank. Mogen de kids niet meer zondigen? Tuurlijk wel, maar dat zondigen moet niet de norm worden. 

Stoere stutjes

Maak er samen met je kinderen een leuke activiteit van om die saaie boterhamdoos te pimpen met stickers van hun favoriete superhelden of met stickers waarmee ze je in de supermarkt mee om de oren slaan. Een coole, milieubewuste lunchbox kopen kan natuurlijk ook. Organisaties genoeg die erg leuke en trendy lunchtassen maken uit gerecycleerde materialen. Hip, trendy én milieubewust. 
Voor de drinkfles van je kids geldt hetzelfde. 
En hoe stoer je rakkers zich ook voordoen, ze blijven nog altijd kind en genieten dus keihard van een snoepje, verborgen in de brooddoos. Zo blijft lunchen leuk en spannend. Oh ja, en lekker ook. De Bakmeesters werken dagelijks aan een uitgebreid aanbod lekkers om boterhamdozen te vullen. En niet enkel van de kleinsten.
Het lekkers van je Bakmeester in de buurt?
Vind je Bakmeester hier.