Bakmeesters West-Vlaanderen

Ontbijt, gezond en toch om van te smullen? Zeker met deze 3 eenvoudige tips.

24/11/2020
Geen tijd?
Oké, de rush ’s morgens is in veel huishoudens dagelijkse kost. Het ontbijt gebeurt vaak in zeven haasten of niet. Geen tijd is echter geen excuus. De ontbijttafel ’s avonds al klaarzetten, spaart je ’s morgens tijd én het nodigt uit om te gaan zitten en wat te eten. Je ontbijt kan je de avond voordien ook al klaarmaken en in de koelkast bewaren.

Varieer
Veel mensen zijn gewoontedieren en nemen gemakshalve altijd hetzelfde. Gebrek aan variatie zorgt voor een eenzijdig dieet en dat is op termijn niet zo gezond. Neem een natuurlijke yoghurt bij je ontbijt, een stuk fruit en smeer je zoete beleg niet al te dik. Durf ook eens variëren in het brood dat je koopt. Je Bakmeester heeft een ruim aanbod in de rekken liggen, van weinig tot heel veel verschillende granen. Het gezondste brood blijft het volkorenbrood. Daarvoor gebruikt de bakker de volledige korrel en krijg je alle voedingsstoffen die de graankorrel in zich heeft. Vraag je bakker om een woordje uitleg bij de verschillende broodsoorten. De ambachtsman zal je met plezier te woord staan.
Waar kun je bij je Bakmeester terecht?
 
Koffiekoeken? natuurlijk wel!
Dat we suikers en vetten moeten vermijden, allemaal goed en wel. Toch hoef je je niet schuldig te voelen als je in het weekend wel uitgebreid ontbijt met pistolets, boterkoeken, croissant en nog allerlei lekkers. Koffiekoeken zijn heus je vijand niet. Maar zoals bij alles maakt het deel uit van een gezonde en actieve levensstijl. Een gevarieerde voeding en voldoende lichaamsbeweging.
Koffiekoekske scoren?
 
Onze tip als bakmeester in je buurt 
Maak er een gewoonte van om naar je bakker te wandelen of te fietsen. Het zijn de kleine veranderingen in je gewoontes en routines die je kunt volhouden en die je gezond en fit houden. En na een wandeling of fietstochtje heb je een zoete zonde wel verdiend.
Wandelingetje naar je Bakmeester?
 
Leef, beweeg, smikkel en smul. Durf variëren en dingen uitproberen. Je lichaam en geest zullen deugd hebben van die ontdekkingen.
Smakelijk.