Bakmeesters West-Vlaanderen

Start de dag goed

08/05/2019

Start de dag goed met een Bakmeester ontbijt


Het ontbijt is je eerste maaltijd na een volledige nacht. Niet te missen dus, want na zo’n lange periode hunkert je lichaam naar energie en gezonde voedingsstoffen om goed te kunnen functioneren en presteren. Een gezond en voedzaam ontbijt verhoogt bijvoorbeeld je concentratievermogen. Gezond ontbijten is dus een goed idee: wie ’s morgens geniet van een heerlijke maaltijd, krijgt meer mineralen en vitamines binnen dan een niet-ontbijter. Bovendien beginnen de ontbijters hun dag met een goed gevuld gevoel. 
 

Een goed gevuld ontbijt: ambachtelijk brood


Vooral een ontbijt met brood biedt verschillende voordelen. Wie met brood ontbijt, krijgt een hele hoop belangrijke voedingsstoffen binnen, waaronder koolhydraten, wat garant staat voor een pak energie. Broodsoorten zoals volkorenbrood, bruin brood, roggebrood of meergranenbrood leveren van nature een belangrijke bijdrage aan de dagelijkse inname van onder andere voedingsvezels, magnesium, ijzer, zink, fosfor, de vitamines B1, B2, B3 en foliumzuur.  
 

Boterhammen die je blij maken


Sterker nog, bij de onderzoekers van de School of Public Health in Londen klinkt het eensgezind: het eten van volkorenbrood vermindert het risico op heel wat alomtegenwoordige ziektes, zoals type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas en kanker.

‚Äč
Bakmeesters brood ontbijt

Plus: wie met brood ontbijt, gaat gewoonweg een vrolijkere dag tegemoet. Brood bevat koolhydraten, en die zorgen in het brein voor de aanmaak van tryptofaan. Dit zorgt dan weer voor heel wat serotonine in je hersenen: de stof die er onder andere voor zorgt dat je minder zin hebt om je vol te proppen met ongezonde snacks. Het fabeltje dat volkorenbrood een dikmaker zou zijn, mag dus de prullenbak in. Het tegendeel is waar.

Serotonine heeft nog heel wat leuke extra’s die we toch even moeten vermelden: de stof zorgt voor meer emotionele stabiliteit, rust, focus en energie. Wie koolhydraten inneemt op nuchtere maag, ervaart dit effect nog sterker: bonuspunten voor wie brood kiest als eerste maaltijd van de dag, dus. 
 Ambachtelijk brood in je buurt


Kort samengevat: kiezen voor een ontbijt met heerlijk, vers gebakken brood, is kiezen voor een optimaal begin van de dag.

Deze lekkere ambachtelijk gebakken broden kun je vinden bij de verschillende Bakmeesters, elke dag opnieuw, in alle soorten en maten.

Wil jij genieten van echt, ambachtelijk brood en gebak? 

Vind hier de Bakmeester in jouw buurt