Bakmeesters West-Vlaanderen

Viva il gelato: Europese Dag van het Ambachtelijk Ijs!

24/03/2022
Sinds 2012 heeft het Europees Parlement besloten een dag te wijten aan ambachtelijk ijs. Deze dag is 24 maart! Maar waarom kiezen ze een speciale dag voor ambachtelijk ijs? Niet alleen omdat het zo ontzettend lekker is, niet omdat ze daar in het Europees Parlement heel graag ijsjes eten. Dit deden ze wél om de belangrijke continentale industrie te stimuleren en in leven te houden.
 

Echt ambachtelijk ijs, overal in Europa

Het draait op deze dag allemaal rond heerlijk Italiaans, Frans, Duits of Spaans ambachtelijk schepijs. Niet alleen die lekkere verse ijsjes die je daar eet op vakantie, maar ook het ambachtelijke ijs die op het eind van de straat, bij jouw Bakmeester wordt bereid. Alle geuren, kleuren, smaken, … Je ziet ze hier ook in hele aantallen in de toonbanken van de ijsbereiders liggen. 
 
Heel Europa viert deze dag door deze heerlijke lekkernij extra te appreciëren. Met een beetje geluk kunnen we ook al op een dag als deze genieten van de zalige lentezon. Een bolletje ijs op een hoorntje, in een potje, met een stukje taart of wat fruit erbij. Wat wil je nog meer?
 

Wafeldag

Je hoeft je niet te beperken tot slechts één portie. De volgende dag, op 25 maart, is het in Zweden Wafeldag om het begin van de lente te vieren! Geen idee wat jij denkt, maar volgens ons is iedere reden om wafels te eten, goed genoeg. En dat met wat vers fruit, slagroom en een heerlijk bolletje ijs van je Bakmeester. Bijna zoals hemel op aarde. 
 
Krijg je het water al in je mond? Haast je dan snel naar de Bakmeester in je buurt en haal je favoriete smaak/smaken in huis!